Het liefste wat ik deed als klein meisje was tekenen, schilderen, knutselen, boetseren...Ik ging naar de tekenacademie en later, in 1992, moest ik als 18 jarige een studiekeuze maken. Het werd een 4 jarige opleiding keramiek aan het Hoger instituut voor beeldende kunsten Sint Lucas te Gent. Ik kreeg er les van Marnix Hoys, Trees de Mits en Rik Vandewege en behaalde met onderscheiding mijn diploma " meester in de kunsten ".

Het waren fijne tijden in Gent, en ik leerde er ook Koen kennen, kok in opleiding en later mijn man. Onmiddellijk na onze studies in 1996 kregen we de kans om een restaurant over te nemen in Deinze. Ik volgde mijn man in het horeca avontuur.

Ons dochter Femke werd geboren in 1999 en enkele jaren daarna lieten we de zaak over en kochten we ons eigen huis, gelegen in het prachtige Mont de l'Enclus, waar we van 2002 tot 2021 restaurant En Passant uitbaatten.

We kregen vaak kunstenaars over de vloer, die hun werken bij ons in het restaurant exposeerden. Ook Marnix en Trees, mijn vroegere docenten. Dit deed het verlangen groeien om terug met keramiek bezig te zijn.

In 2018 besloot ik een paar ateliermomenten te boeken bij het Keramiekhof in Ronse en kwam er al vanaf het eerste uur achter wat ik zo lang had gemist. Ik had het draaien nog steeds in de vingers en algauw zat ik achter een eigen draaischijf om verder te oefenen en te evolueren in het ambacht. Ik was vastberaden om de draad na 25 jaar terug op te nemen. Niet lang daarna volgde de aanschaf van een grote gasoven en groeiden de plannen voor een eigen atelier, waar ik ondertussen ook workshops geef. Het doorgeven van een passie voor het mooie ambacht...